Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Danish Collector

august 9 @ 21:00 - 22:00

RON30

Sinopsis Colecționarul danez: de la Delacroix la Gauguin

Timp de mulți ani, nimeni nu a fost interesat de arta impresioniștilor. Artiști precum Monet, Degas și Renoir au fost calomniați, atacați și, ca urmare, nu au câștigat bani.

Apoi, s-a întâmplat ceva remarcabil. A apărut o nouă generație de colecționari și, în scurt timp, aceștia se luptau să achiziționeze orice lucrare pe care o puteau găsi, a acestor artiști noi, radicali. Printre ei s-a numărat și vizionarul om de afaceri danez Wilhelm Hansen. A fost un moment extraordinar în istoria artei; plin de dramă, intrigi și subterfugii.

Pe unii colecționari îi recunoaștem, pe alții nu, dar Hansen a adunat o colecție remarcabilă, găzduită la casa lui de vară, Ordrupgaard, la periferia orașului Copenhaga. Exhibition on Screen spune povestea sa fascinantă și, având acces exclusiv la o expoziția de la Academia Regală din Londra, aduce extraordinara colecție pe marele ecran.

De la frumoasa casă și grădinile lui Hansen de la Ordrupgaard până la străzile din Parisul boem, acest film vă poartă într-o călătorie pentru a descoperi unele dintre cele mai bune exemple de artă franceză din secolul al XIX-lea strânse vreodată.

Despre galerie:

Colecția Ordrupgaard din Danemarca este un tezaur care prezintă unele dintre cele mai frumoase lucrări impresioniste pictate vreodată. Include picturi ale curentului realist – Corot, Delacroix și Courbet; peisajele lui Monet, Pissarro, Cézanne și Sisley;portrete frumos conturate de Degas, Manet, Morisot și Gonzalès.

Narat în limba engleză, cu subtitrare în română. 

Durata: 82 minute

Regie: David Bickerstaff

Cumpără bilete

Cumpără bilete

Detalii

Data:
august 9
Timp:
21:00 - 22:00
Preţ:
RON30
Eveniment Category:
Eveniment Tags:

Loc de întâlnire

CARO – Terasa La Hamace
Blvd. Barbu Vacarescu, 164A
Bucuresti, 020285 România
Telefon:
+40 757 099 300

Organizator

Caro Cultura
Telefon:
+40757 099 300
Email:
contact@carocultura.ro
Sit web:
carocultura.ro
Follow us
[mc4wp_form id=”515″]
Parteneri:


CaroCultura© 2023. All rights reserved.