Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Edificios

6 iulie 2022 @ 21:00 - 22:00

Gratuit

Sinopsis

Spania continuă să fie un punct de referință pentru arhitectură contemporană la nivel mondial, iar arhitectura spaniolă a ultimilor douăzeci de ani este expresia creativității și identității unor arhitecți sau colective de arhitecți a căror traiectorie profesional este pe deplin recunoscută pe plan internațional. Documentarul Edificios transmis de RTVE, regizat de Marina Collazo, invită pe iubitorii de arhitectură într-o călătorie prin arhitectura spaniolă contemporană în compania a peste treizeci de arhitecți de prestigiu care ne relatează despre lucrările lor cele mai recente. Cele doua capitole selecționate prezintă centre culturale si săli de spectacol.
1. Arhitectura industrială: proiectele Cineteca Matadero (Madrid), La Conservera (Ceuti, Murcia) si Medialab Prado (Madrid).
Reabilitarea clădirilor industriale și transformarea lor în centre culturale contemporane a permis recuperarea unor clădiri vechi aflate în stadiu de abandon, reutilizarea materialelor de construcție, recuperarea memoriei, revitalizarea țesutului urban adiacent și regenerarea orașului intr-un mod mai compact și mai sustenabil.
2. Scena mediteraneană. Pavilioane expoziționale, auditórium: Auditoriu Infanta Elena (Aguilas, Murcia), Pavilionul El Batel (Cartagena), Auditoriu Teulada-Moraira (Alicante)
Unele dintre orașele spaniole de coastă au avut în vedere nevoia de a dispune de clădiri cu funcțiuni culturale care să le permită să atragă mai mulți vizitatori și în afara sezonuui turistic de vârf.

Titlu: Edificios
Tara: Spania
Gen documentar
Durata capitol: 30 min
Versiune originala: Spaniola, subtitrare romana
Regie: Marina Collazo
Producator RTVE

Accesul este liber, in limita locurilor disponibile.

 

Detalii

Data:
6 iulie 2022
Timp:
21:00 - 22:00
Preţ:
Gratuit
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

CARO – Terasa La Hamace
Blvd. Barbu Vacarescu, 164A
Bucuresti, 020285 România
Telefon:
+40 757 099 300

Organizator

Caro Cultura
Telefon:
+40757 099 300
Email:
contact@carocultura.ro
Sit web:
carocultura.ro
Follow us
[mc4wp_form id=”515″]
Parteneri:


CaroCultura© 2023. All rights reserved.